donderdag 24 februari 2011

kaartje


Vanmorgen deed ik met een zwaai als altijd het gordijn voor de openslaande deuren open en.... arglwaahneeeehee... wit!! Dat wilde ik niet zien. Fhay was wel blij. Die fantaseerde meteen grootse sneeuwballen gevechten en was zwaar teleurgesteld dat de sneeuw zo nat was.
Ik was blij.
De avond ervoor hadden we kadootjes in zitten pakken en op het pakpapier stonden mooie lentebloem schilderingetjes. Ik had een randje teveel weggeknipt en daar heeft Merijn alle schilderingetjes uit geknipt. Samen hebben we ze op mooie stukjes eigen geschept papier geplakt en Merijn heeft voor alle familie een wens opgeschreven.

Een heele fijne lente!

Bij deze de wens voor iedereen!

woensdag 23 februari 2011

dinsdag 22 februari 2011

Theemuts


Een schoonzus heeft geen theepot, laat staan een theemuts en is net jarig geweest. Meer ingredienten heb ik niet nodig. Er wordt een theemuts gevilt.

freubelen






Vakantie: na een dag werken, thuiskomen en niet hoeven denken aan 'wat zullen we eten vanavond', 'heb ik alle boodschappen wel, nee, ik moet nog....' Jerry zorgt voor alles!
Na thuiskomst gaan ik met Merijn en Fhay freubelen. Gisteren hebben we een eiwarmer gevilt en vandaag wordt die verder afgemaakt.
Met ernstige gezichten, onder het genot van een kopje thee, met een chocolaatje, gaan de dames serieus aan de slag. Alles willen ze zoveel mogelijk zelf doen. Het is even doorzetten, want zo'n draad is maar niet zo door het oog van een naald. Voor Fhay doe ik dat nog, maar het naaien wil ze wel zelf doen.
Ach ja, baby's en peuters zijn heel schattig, maar ik vind het toch ook leuk dat ze doorgroeien.
Het resultaat mag er wezen. Merijn heeft een eiwarmer gemaakt voor Jerry's broer en Fhay voor grote nicht Myrthe. Met liefde gemaakt.

maandag 21 februari 2011

vakantie





Lekker zo'n vakantie, ook al moet ik wel werken. De onthaasting van de rest van de gezinsleden zorgt bij mij ook voor een vakantiegevoel. Lekker langzaam aan doen, s'avonds gezellig een spelletje doen, zonder tijdsdruk van op tijd naar bed. Heerlijk!

vrijdag 18 februari 2011

kippenliefde


Soms ben ik voor de kipjes een grote boeman. Zo gooi ik ze altijd van het nest af als ze weer menen te moeten broeden. Nu is het weer zo ver; 2 kipjes geven weer toe aan hun natuurlijke drang tot moederschap. Bij het openmaken van het hok vond ik hen zo..

woensdag 16 februari 2011

lente





Het zit er dan toch echt aan te komen die lente. Het gaat alleen zo langzaam af en toe. Vandaag is een dag dat de lente zich hier en daar laat zien. Witte krokusjes in de voortuin, de bosbes in de knop, de kinderen eindelijk weer op eigen initiatief naar buiten.

Het koppeltje duiven is ook weer terug.

gezellig!

maandag 14 februari 2011

dichten



Tijdens een lange rit van de ene plek naar de ander kun je leuke dingen doen.
De dames zaten aanvankelijk beiden muziek te luisteren. Helaas was de batterij van Merijns MP3 speler leeg. Wat te doen? In mijn tas had ik een bloknote en een pen. Dat was genoeg. Merijn sloeg aan het dichten. Hierbij een paar mooie gedichten van haar hand.

mamie mamie mamie, wat veel kranties, wat veel kranties, wat veel kranties op de mat, je vergeet iets, maar wat, wat vergeet je mamiema, een van pa, een van ma een van fhay en een van mij, jij.. vergeet wat, MIJ!!!


9,9,9, wat een regen wat een regen, wat een druppels op de grond. Ik hep daar egt niets tegen, tegen dat 9,9,9, wat een regen, wat een regen.


3,3,3, wat een brie, wat een brie, ik hep niets tegen 3, wat voorspelbaar is dat brie 3 mie rie die kie nie sie tie3

zondag 13 februari 2011

kip kip waar ben je



Een van de kippetjes ontsnapt steeds uit de ren. Dan stapt ze in haar eentje door de tuin, de andere kippetjes wat gefrustreerd achterlatend. Als ik de dames wat sla resten breng, ben ik haar kwijt. Plots zie ik haar, ergens in een hoekje, tegen de schutting, heeft ze een nest gemaakt en zit daar, in de druilregen, de boel in de gaten te houden. Een kwartiertje later is ze weer weg, maar heeft wel iets achter gelaten... of was het de paashaas.

zaterdag, waterdag

Hoe een drukke, druilerige zaterdag toch erg gezellig en knus kan worden. Zaterdag is nu echt een weekdag geworden, met Fhay die in de ochtend naar zwemmen gaat en Merijn die in de middag sport. Als Jerry met Fhay naar zwemmen is, ga ik met Merijn boodschappen doen. Gezellig met z'n tweetjes. Merijn die ik in de winkel steeds een nieuwe opdracht geef; hagelslag, ciabatta, oeps en we moeten de komkommers niet vergeten. De drukte zoemt door de winkel, maar wij hebben geen haast.

S'middags is Fhay alleen met mij thuis. Ik moet nog allemaal saaie klussen doen in het huishouden. Fhay helpt op haar manier lekker mee. Het bed opmaken: Fhay doet de hoekjes aan haar kant, gaat lekker op bed kopje rollen en doodstil liggen in afwachting van het dekbed dat ik met een grote zwaai over haar heen zal gooien. Het gaat allemaal wat langzamer, maar leuker is het wel. Tussendoor spelen we steeds een spelletje Uno. Heerlijk Kneuterig.

donderdag 10 februari 2011

papier



Gisteren had ik een rustige middag alleen met Merijn. Fhay was uit spelen bij een vriendinnetje, dus konden Merijn en ik ongestoord alle tijd met elkaar besteden.
We hebben papier gemaakt. Het was voor mij ook een experiment dus spannend voor ons allebei. Ik had van te voren al papierpulp gemaakt van oud papier en een papierzeef. Het leuke was dat we rustig konden proberen; als een poging mislukte, omdat we de zeef te scheef hielden of de plankjes verschoven, gooiden we de pulp gewoon terug en deden een nieuwe poging. We maakten een stapeltje van 8 papiertjes. Merijn mocht er nog eens flink over heen lopen om zoveel mogelijk vocht eruit te persen. Daarna hingen we de vellen te drogen. Een waslijn vol velletjes hing door de kamer.
Vanmorgen waren de velletjes droog en kon het papier van de doekjes getrokken worden. Een spannend moment. Het is goed gelukt. Trots hebben de dames er kaartjes van gemaakt voor de komende jarigen in de familie.

dinsdag 8 februari 2011

Egeltje


Af en toe wat dromerig naar buiten kijken loont. Daar ben ik gisteren achter gekomen. Zomaar scharrelde er een klein egeltje door de voortuin. Met fototoestel snelde ik naar de voordeur om het tafereeltje vast te leggen. Tijdens het klikken kwam ik er achter dat het ook nog eens ons tuintje bemestte. Kan een mens nog meer willen.

Ontdekken

Het is leuk om te zien hoe mijn jongste de wereld aan het ontdekken is. Het is zelf de wereld opnieuw ontdekken als ik met haar meedoe. "Kijk, mam" zegt ze, "als ik mijn ogen zo doe, worden de lichtjes heel lang." Ze knijpt haar ogen fijn. Ik doe met haar mee en kijk in de richting die zij ook op kijkt. En jawel, in het raamkozijn staan een paar kaarsjes en de vlammetjes worden lange streepjes als ik mijn ogen samen knijp. Dat wist ik al, maar ik was het allang weer vergeten, als groot mens met belangrijke zaken aan mijn hoofd. Toch fijn dat zo'n klein mensje mij nog eens wijst op de kleine dingetjes die het hoofd niet hoeft te weten, maar mijn buik vlinderkriebeltjes geeft.