woensdag 30 maart 2011

woensdagmiddag

Woensdagmiddag, altijd onvoorspelbaar hoe die zal zijn. De ene keer kom ik bij school en loop ik alleen weer naar huis, ineens met een zee van tijd voor mijzelf. De andere keer moet ik eigenlijk nog van alles doen en komen er juist die keer allemaal vriendinnetjes mee.
Vandaag was zo'n dag. Mooi weer help daar gelukkig wel bij. Gezellige drukte buiten is iets luchtiger dan gezellige drukte binnen. En als de tuin te klein wordt pak ik alle kindertjes in en gaan we naar de kinderboerderij. Boek mee, fototoestel mee. Koekje, drinken, snoepje mee.
Een heerlijke middag.


Zwaaien en draaien in de speeltuin. 


 Koeknuffelen in de kinderboerderij.


En er zijn natuurlijk lieve kleine geitjes.

dinsdag 29 maart 2011

zaadjes

Eindelijk mag het dan. Ik krijg in Januari altijd al de zaaikriebels en lees ieder jaar weer op de achterkant van de pakjes dat ik de eerste zaadjes pas echt eind februari (liefst later) kan zaaien. Uit pure ellende koop ik dan maar een boel veel bollen die ik in potten plant als afkick remedie, maar de zaaionrust is daar nooit helemaal mee gestild. Nu is het wel de goeie tijd, NU MAG IK!
Al is het maar een deel van het zaaigoed, want de pompoen en courgette moet echt wachten tot mei.
Samen zaaien is dan leuker. Met Fhay zaai ik tomaat, peper, paprika en .... ik ben het nu al vergeten. Een verrassing dus. Ook in de tuin heb ik stukjes omgespit en worteltjes, lente ui en sla gezaaid. Ik weet niet wat daar van overblijft. De mussen zaten al in mijn sla zaadjes te wroeten.
Van een schoonzus kregen de meiden een tomatenplantje die nu naast hun ei vrouwtje staat.
Een wat? hoor ik u denken..
Elke zondagochtend eten we eitje bij het ontbijt. Het eitje staat eerst mooi warm te blijven onder een eigen gevilten eierwarmer. Met een lepeltje word de kop voorzichtig ingetikt en netjes afgepeld. Onder veel genot wordt het eitje dan verorberd, waarbij getracht wordt de schaal niet verder te beschadigen. Dit om na verorbering het eitje om te draaien in de eierdop en met uitgestreken gezicht, iedere week opnieuw, aan pappa aan te bieden met een allerzoetst "ik heb nog een lekker eitje voor je, pap". En brave pappa trapt er iedere keer weer in.

Nu vond ik het tijd voor iets anders. De eitjes bleven mooi rechtop. In het dopje doen we voorzichtig watjes. Dan een plens(je) water erin, zodat de watjes doordrenkt zijn en dan zaadjes van tuinkers of andere zaadjes voor kiemgroente erop. Op de eitjes tekenen we gezichtjes. Na een week zullen we zien hoe de ei vrouwtjes eruit zien.

maandag 28 maart 2011

een week zonder laptop

Zomaar zitten we dan zonder computer. Nou de computer is er wel, maar het doet het allemaal niet zo best.
Moet ik nu toch zomaar.. zonder computer?! Zomaar... zonder aankondiging, kan ik helemaal geen contact meer leggen met de buitenwereld. Zomaar.. weet ik niet meer wat er allemaal gebeurd.

Nu een week later.. valt het allemaal reuze mee. Ik had helemaal niet zoveel mailtjes gekregen.. er was helemaal niet zoveel bijzonders gebeurd. En al helemaal niet iets waar ik niets van af wist.

Is dat nou even een domper.. Zomaar een week zonder de computer en niet eens een ramp!

maandag 21 maart 2011

vogeltjes

Bij de lente horen vogeltjes. Ik word zo blij wakker van het vrolijke gekwetter van vogeltjes in de morgen. 
Pas als ze eind februari/ begin maart weer van zich laten horen merk ik hoe ik ze eigenlijk gemist heb.
Het is de meiden kennelijk ook opgevallen. Ze willen graag vogeltjes prikken. Dus zetten we ons zaterdag middag heerlijk in het zonnetje buiten in de tuin. 
Wol prikken is nog wel wat anders dan wol natvilten en die naalden zijn best scherp. De meiden zijn echter van het zelluf doen.. tot ze zelluf in hun vinger prikken en dan mag mamma de rest doen. Begrijpelijk, maar ik maak wel altijd een deal. Een samenwerking; ik de basis, zij de kleurtjes en ik weer de kleine afwerk dingetjes.
Als het maar leuk en gezellig is. En dat is het, zo met een kopje thee in de zon en alvast wat vroege chocolade eitjes.







vrijdag 18 maart 2011

tekeningen


"Een moeder met een kindje in de wieg. De vlinder geeft de moeder een hand en is blij met de baby."
by Fhay.


"Die met de paarse jurk ben ik Merijn,
die met de groene jurk is Fhay mijn zusje
die met de blauwe jurk is mijn nigt Myrthu
En dat is de mijden familie foto van vandaag!!!!
by Merijn


zondag 13 maart 2011

lieveheersbeestje

Het eerste lieveheersbeestje heeft zich laten zien.
Ik vind die beestjes zo vertederend.
Later in het voorjaar is onze tuin ervan vergeven.
De dames verzamelen ze dan om ze later weer liefdevol uit te zetten.




Leuk dat ze er weer zijn. Het is weer een stipje kleur meer op weg naar de lente.

vrijdag 11 maart 2011

deze week voelde ik..


...... een heerlijke hoofdmassage door mijn dochters.

donderdag 10 maart 2011

Pixie hat

Op de blog van Dutch Appel zag ik een oproepje voor het breipatroon van een pixie hat. Leuke muts, dacht ik, alleen..  kan ik niet zo goed breien en het heeft ook mijn voorkeur niet, maar vilten ... dat kan ik weer wel.





Nu nog een leuke bestemming.
Het is geschikt voor een hoofd omtrek  40 cm. Een kindje van 2 a 3 maand oud. Net bevallen?  Is er iemand die op zoek is naar een leuk kraamcadeautje? Laat een berichtje achter. Op 1 April verloot ik hem.

woensdag 9 maart 2011

drukt dit uit hoe ik me voel


na een buiten weekeind weer aan het werk. en nu houd de zon er ook nog mee op.
Gelukkig heb ik nog wat wol.

zondag 6 maart 2011

herdertjes





De prille lentezon moet worden benut. Het beloofd een mooie dag te worden. Mijn zus is komen logeren en daarmee heb ik een medestander voor wandelen in huis. Vanmorgen (voor een zondag vroeg) laden we de dames in en rijden naar de schaapskooi in Balloo. Bij mooi weer vertrekt de herder ook op zondag met de schapen voor een rondje hei, dus kunnen we dan mooi meelopen. Uit de zon, is het nog best koud. Gelukkig kunnen we in het wolatelier bij de schaapskooi, bij de houtkachel een kopje thee drinken en herderscake eten. De herder is aan het spinnen en geeft graag antwoord op al de vragen van de meiden. Die van Fhay gaan vooral over Doornenroosje en honderd jaar inslapen, maar daar weet de herder ook alles van.
Om 11 uur zou de herder vertrekken. Dat moet met korreltje herderszout genomen worden, half 12 is ook in de buurt van 11 uur. Als de dames net wat ongeduldig beginnen te worden is het zo ver. Lekker in het zonnetje, mooi uitzicht, langzaamaan en onderwijl een gezellig praatje makend met de herder, hobbelen we de hei op. Heerlijk. Merijn krijgt een door Fhay gevonden stok en loopt als een waar herderinnetje tussen de schapen. De warmte van het zonnetje is al echt voelbaar. De frisse buitenlucht doet goed. En al is Fhay een andere mening toebedeeld, ik vind de schapen erg lekker ruiken.

zaterdag 5 maart 2011



Het blijft mij iedere keer weer verbazen wat vilten doet. De kinderen worden er ook niet zat van en vragen er steeds om. Met buurkinderen zitten we allemaal aan de tafel in mijn knutselkamer en ieder maakt zijn eigen ding. We rollen balletjes. De dames willen er bloemen van maken. Ze zoeken mooie combinaties van kleuren uit voor de verschillende lagen en vinden vooral de verrassing bij het opensnijden van de bollen erg leuk.

Van een buurjongetje verwacht ik in eerste instantie niet dat hij het lang vol houdt. Ik betrap mezelf er op dat ik hem steeds vraag of hij het nog wel leuk vind. Niet echt handig bedenk ik, straks vind hij het niet meer leuk omdat ik er steeds naar vraag. Het is vooral het zepen wat hij zo leuk vind, het zachte kliederen en wrijven. Leuk om zo'n druktemakertje zo rustig te zien kliederen met water, zeep en de wol. Hij heeft ook een duidelijk beeld van wat hij wil maken. Een sneeuwpop.

Het leuke vind ik ook dat iedereen elkaars werk zo lief bewonderd en prijst. Ik hoef geen complimentjes te geven dat doen ze al aan elkaar. Wat wil ik nog meer.

donderdag 3 maart 2011

paartje



Voor in de tuin staat een voederplank voor de vogels. Die werd lange tijd geterroriseerd door eksters en kauwen. Nadat iemand mij vertelde dat eksters en kauwen niet houden van gesloten, afgedekte ruimtes (dank je Lourens) heb ik er een huisje bovenop gespijkerd. Nu komen er veel meer andere vogels op af. Zo ook dit paartje merels. En als ik zachtjes doe, kan ik nog aardig dichtbij komen.
Zo zit ik dan op de drempel van mijn voordeur, in het zonnetje, naar het gehip van dit paartje te kijken. Tot....

"MAMMM..WAT DOE JE?!!".
"Ik kijk naar vogeltjes"
"WELKE VOGELTJES!?!"
"Nou, kijk die op de camera."

dinsdag 1 maart 2011

wol



wat te doen met allemaal kleine plukjes wol in verschillende kleuren?
Balletjes draaien!
Draaien en draaien en draaien.
en dan...
rijgen, belletje er aan.
Gezellig toch.

ik zie ik zie wat jij niet ziet



Margarine.
De eerste margarine van een net nieuw geopend pakje is reden om een kleine veldslag te voeren. Het eerste met een mes een dun laagje afschrapen is de inzet. Uit die eerste margarine vallen namelijk de mooiste krullen te schrapen, met als resultaat allerlei beeltenissen.
ra ra wat is hier te zien?..