woensdag 27 april 2011

nachtmerrie bezworen

Merijn had een nachtmerrie. Al twee nachten droomde ze over een mannetje dat in haar hoofd kroop en haar bestuurde. Daar moet wat aan gedaan worden. Controle terug. Het mannetje heeft ze getekend en geknutseld. Daarnaast ook zichzelf en twee politieagenten. En een gevangenis. Toen heeft ze met behulp van de politieagenten het mannetje in de gevangenis gezet. Als een poppenkast stukje uitgespeeld achter een stoel.







You go girl!

maandag 25 april 2011

bloemen

tijd tikt langzaam en stilletjes door.
het ene moment nog in de knop
dan vol in bloei
en weer iets later
alweer door naar de volgende fase.












zondag 24 april 2011

Zusjes

Als zusjes heb je elkaar niet uit te kiezen. Je moet het maar met elkaar doen. En dan moet je ook nog van alles met elkaar delen. Je vader en moeder bijvoorbeeld. Ergelijk is die grote zus, die altijd maar beslist wat jij moet doen. Die van alles eerder kan en eerder mag. Ergelijk is ook zo'n klein zusje, die nooit luistert en altijd maar wil wat jij doet of hebt.

Maar gelukkig zijn zusjes ook heel erg leuk. Bijvoorbeeld 's morgens in bed als je grote zus je lekker voorleest, of in de avond nog even gezellig met je zusje spelletjes doen. Dan zijn zusjes ineens ook beste vriendinnen. En mamma.... helemaal vertederd.



vrijdag 22 april 2011

DWZI

Een linkje doorgestuurd door Lourens.


 een vrolijke paaswens.

dwzi is een initiatief van Daan en Roos

donderdag 21 april 2011

een schat.

Merijn heeft een schat gevonden.
En mijn fantasie slaat ook op hol.

schatkist dicht.




schatkist open.
 





woensdag 20 april 2011

kinderpraat

Merijn na een drukke dag:
als ik mij ogen dichtdoe
en in mijn hoofd kijk
is het of 100 paarden
tegelijk proberen
een rivier over te steken.



Fhay heeft een zelfbedacht gedichtje:
Vind jij het ook zo leuk in hoekjes
net als mij?
dan ben je reuze blij!


een heerlijke dag

Natuurmonumenten organiseerden in de buurt een 'wilde buiten dag'. Een route waarbij er telkens iets wat te maken had met survivallen werd uitgelegd en kon worden gedaan. Touwknopen, spoorzoeken, hut bouwen, morse code leren, met een kompas lopen etc.

Een heel geslaagde dag. Lekker weer, leuke dingen, uitgelaten meiden en heerlijk sjokkende ouders.
Thuis zetten we het buitenleven nog even voort en stookten een vuurtje, bakten broodjes aan een stok (die echt  superlekker smaakten. Veel lekkerder dan die van de bakker) en een heerlijk etentje van de bbq.

Een heerlijke dag!











vrijdag 15 april 2011

DWZI


Eend op de schutting (?!)

dwzi is een initiatief van Daan en Roos


zondag 10 april 2011

De Grijze Muis

Er was eens een Grijze Muis.
Ze was niet als alle andere grijze muizen.
  Grijze Muis had een droom.
Grijze Muis wilde vliegen!








vrijdag 8 april 2011

off week

Ik ben er niet deze week. Ik weet niet wat het is, maar deze week zit Ik ergens waar ik niet ben. En hoewel het heerlijk kan zijn om er even niet te zijn, ik voel me niet 100 % zonder Mij. Het speelt door in alles; op het werk lukt het niet, thuis roepen de meiden om Ik, maar krijgen dan mij en met de opleiding zit Ik waarschijnlijk in het verkeerde lokaal.

Het zijn geen zorgen, Alles loopt gewoon zoals het hoort te gaan. Toch zit er onrust in mij. Ik voel het van mijn kruin tot in mijn staartbeentje kriebelen. Een irritatie. Een He (met zo'n streepje naar achter, maar ik weet niet hoe dat moet. He). Een sssssssssssssssssssst, nu even niet.

Tijd voor mij om er iets aan te doen. Mij gaat mijn Ik terug halen, slepen, lokken. Mij weet niet hoe, als Ik maar terug kom.






Ik stop het in een zeepbel en kijk hoe het wegvliegt en uit elkaar spat. Lucht wassen, dat ga ik doen.

woensdag 6 april 2011

sommige dagen..

Een oom zei eens: "Je hebt bouwers en tuiniers. Bouwers bouwen een huis, al dan niet naar een bouwtekening of met eigen inzicht, maar ze bouwen het af en gaan dan lekker op hun veranda zitten genieten van wat ze hebben gebouwd. De tuiniers zijn nooit klaar. Ze blijven snoeien, verplaatsen, opnieuw aanleggen, weer opkweken etc."
Ik ben een tuinier. Bij mij is nooit iets af.

Vandaag is Maaike langs gekomen. Ik had haar hulp ingeroepen. We krijgen een piano, maar er is geen plek. Dus had ik haar gevraagd even mee te kijken of we een plekje zouden kunnen ontdekken. Ik had ons voorgesteld met een kopje thee in de hand, midden in de kamer, kijkend naar plekjes, "als we die kast nu daar..." zeggend. Maar zo liep het niet. "Laten we maar beginnen dan" zei ze. En voor ik het wist was er helemaal geen midden van de kamer meer. Er was geen vloer meer. Overal stonden glazen, boeken, borden, nog meer boeken, en... "Wat is dit?" vraagt ze. Troep! Troep, Zooi en nog meer Troep. Om 12 uur stonden alle kasten weer op hun plek en kon ik weer inruimen. Nou ik heb het geweten. Het zat toch echt allemaal in die kasten, maar hoe ook al weer.

Dit hebben we wel eens eerder gehad. Met manlief schuif ik minstens 1 keer per jaar de meubels naar een andere plek, maar dan maken we geen plek, we verplaatsen alleen maar. Een kamer vol zooi ben ik dan wel gewend, dus voel ik nog geen paniek. Eerst de meiden van school halen.

Op school is wel paniek. Merijn mocht van mij op haar nieuwe fiets naar school. Keurig netjes op slot gezet, het sleuteltje in het kastje bij Juf op het bureau. Het is wel juffenruildag vandaag, dus er is een andere juf in haar klas. School uit.. sleuteltje weg. Merijn in tranen. Haar verdriet en paniek is voelbaar. Diepe zucht..
Zo goed en zo kwaad als ik kan troost ik Merijn en stel haar gerust. Morgen zal haar eigen juf het wel navragen in de klas en anders komt er gewoon een nieuw slot op de fiets. Linksom of rechtsom.. het komt goed. De fiets nemen we, op slot, mee naar huis. Merijn stuurt en ik til het achterwiel.

Fhay huppelt vooruit om de deur open te doen. Dat doet ze en dan komt ze weer terug om te kijken of het met ons al opschiet.
"Ik heb de deur open gemaakt!" roept ze trots.
"Waar is de sleutel dan Fhay?"
"Die heb ik binnen gelegd"
"Maar de deur is dicht!"

Lang leve buren.

Niets van dit alles bezorgd mij een paniekgevoel. Pas als het 16.00 uur is en het nog net zo'n zooi lijkt als om 12.00 uur voel ik iets van kriebels. Manlief wist ook niet dat dit vandaag ging gebeuren en nu ben ik helemaal niet van de pantoffeltjes klaar, eten op tafel als hij thuiskomt, maar deze zooi wens ik hem ook niet.
Toch krijg ik het klaar. En het voelt heerlijk. De plek voor de piano is gevonden. De nieuwe indeling oogt een stuk rustiger, al is het wel wennen. . Ik heb ook gelijk een doos Troep om naar mamamini te brengen en een vuiniszak vol zooi voor in de container. Bovendien inspireert deze dag om nog meer op te ruimen.

En er valt nog heel wat op te ruimen! Als tuinier ben ik nog niet klaar!

dinsdag 5 april 2011

DIY dinsdag



Van mijn moeder heb ik een heleboel stofjes meegekregen. Zo veel dat ik opeens niet meer wist waar ik moest beginnen. Ik had grootse plannen. Maar grootse plannen en kleine kinderen gaan niet altijd even goed samen. Tussen het 'sturen om boodschapjes op een nieuwe fiets' en het 'in de gate houden van een vuurtje stoken' door komt er nog net iets kleins uit mijn handen. Een boekenlegger. Zou kunnen...

vrijdag 1 april 2011

give away pixie hat

Vandaag is het 1 April en verloot ik de pixie hat die ik 10 maart op de blog zette.
Gefeliciteerd Sigrid ! Laat je een berichtje achter en dan mail ik je.

(en dit is geen 1 April grapje)