zondag 6 maart 2011

herdertjes





De prille lentezon moet worden benut. Het beloofd een mooie dag te worden. Mijn zus is komen logeren en daarmee heb ik een medestander voor wandelen in huis. Vanmorgen (voor een zondag vroeg) laden we de dames in en rijden naar de schaapskooi in Balloo. Bij mooi weer vertrekt de herder ook op zondag met de schapen voor een rondje hei, dus kunnen we dan mooi meelopen. Uit de zon, is het nog best koud. Gelukkig kunnen we in het wolatelier bij de schaapskooi, bij de houtkachel een kopje thee drinken en herderscake eten. De herder is aan het spinnen en geeft graag antwoord op al de vragen van de meiden. Die van Fhay gaan vooral over Doornenroosje en honderd jaar inslapen, maar daar weet de herder ook alles van.
Om 11 uur zou de herder vertrekken. Dat moet met korreltje herderszout genomen worden, half 12 is ook in de buurt van 11 uur. Als de dames net wat ongeduldig beginnen te worden is het zo ver. Lekker in het zonnetje, mooi uitzicht, langzaamaan en onderwijl een gezellig praatje makend met de herder, hobbelen we de hei op. Heerlijk. Merijn krijgt een door Fhay gevonden stok en loopt als een waar herderinnetje tussen de schapen. De warmte van het zonnetje is al echt voelbaar. De frisse buitenlucht doet goed. En al is Fhay een andere mening toebedeeld, ik vind de schapen erg lekker ruiken.

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuk uitje. Sarah en ik gaan graag eens met jullie mee. Mooie foto's ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk! Wij willen dit ook nog eens gaan doen met de kinderen. Is het iedere zondag om dezelfde tijd? En is het erg ver wandelen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ annemiek
    doen we!

    @Sigrid
    Als je googled op 'de herders van Balloo' kom je bij hun site. Ze gaan bij mooi weer ook op zondag om 11.00 uur. De hei is vlakbij en je kan meelopen tot waar je zelf wilt. Het gaat langzaam. Wij zijn ook maar een kilometertje meegelopen en waren toch al 1,5 uur kwijt. Op de site staan ook de activiteiten die worden gehouden. Zo worden er ook workshops breien en vilten gegeven.

    BeantwoordenVerwijderen